Trick or treat til halloweenfest

trick-or-treatGennem de sidste 10-15 år er halloween sneget sig ind og også blevet en dansk højtid. Dog hersker der stadig tvivl om, hvilken dato halloween er. Hvert år er halloween d. 31. oktober – i år er dette en mandag.

Man fejrer typisk halloween ved at klæde sig uhyggeligt ud, og børnene går ud på ”trick-or-treat” – på dansk: ”slik eller ballade” i nabokvarteret. Det foregår ved at de banker på døre og siger: ”slik eller ballade”. Så må dem der åbner døren hellere have noget slik parat ellers bliver der ballade. I USA er der en regel for, at man kun ringer på døren de steder, hvor der er sat en græskarlygte ud. Husk det er altid godt at følge med børnene ud, så de ikke går helt alene uden voksne, dette gælder særligt de små.

I forhold til halloween udklædning kan man fx klæde sig ud som monster, spøgelse, heks, skelet, mumie mm. Man vælger måske noget mindre uhyggeligt til de helt små, så de ikke bliver rigtig skræmte, fx et spidermankostume.

For dem, der bliver udsat for slik og ballade, gælder det om at have slik parat, og her er der selvfølgelig mulighed for at købe færdiglavet slik, for eksempel kan man få kæmpe vingummibamser eller man kan få slikkepinde og bolsjer, hvor der ser ud som om, der er biller inden i.

Halloween aktiviteter

Halloween er meget mere end bare slik og ballade. Halloween er uhyggeligt – på en hyggelig måde. Mange fortæller spøgelseshistorier eller ser gyserfilm. Eller man kan tage børnene ud på et skræmmende spøgelsesløb eller en skattejagt med uhyggeligt halloweentema. Her finder du stort udvalg af halloween aktiviteter, som er superenkle at arrangere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s